Meeks van Oijen Makelaardij
Bedrijfstaxatie

Bedrijfstaxatie

Wat verstaan we onderWAARDE?

woningtaxatieWat is de waarde van bijvoorbeeld een diamant kan men vragen? Bedoelt wordt dan wat er over het algemeen voor zulk een steen gegeven wordt. Dat geldt ook voor een gebouw of wel pand genoemd. Wil men echter een pand kopen of wil men de waarde van het pand voor andere doeleinden weten bijvoorbeeld als zekerheid voor een bepaalde lening of als waarde-element in de balans van een onderneming dan moet de waarde worden vastgesteld.

Deze waarde kan in Nederland of onderling (geen deskundige vaststelling) of door een taxateur (deskundige vaststelling) worden vastgesteld die in een bepaald onderdeel gespecialiseerd is bijvoorbeeld in diamanten of in vastgoed. Deze taxateur gaat het vastgoed bekijken naar goede en minder goede eigenschappen en pas als hij weet wat de kwaliteit van het vastgoed is kan hij een bepaalde indruk krijgen. Ook zal de taxateur kijken wat er met het vastgoed gedaan mag worden. Daar heeft de overheid regels over vastgesteld en in een bestemmingsplan vastgelegd.

De waarde heeft dus iets te maken met de kwaliteit van het pand en de grond waar het pand op staat, hetgeen ik er mee mag doen en op welke locatie het pand is gelegen.

Al deze punten worden door de taxateur op een rijtje gezet in een rapport, het taxatierapport genoemd. Daarna kan de taxateur pas de waarde van het pand vaststellen en dat heet dus de waarde vaststellen die over het algemeen voor zulk een pand gegeven wordt.

Wanneer hebt u een taxatie nodig

Bij koop/verkoop/huur/verhuur van een bedrijfspand komt vaak de vraag wat de marktwaarde en/of markthuurwaarde is;

De fiscus wil ook op gezette tijden weten wat de marktwaarde van uw pand is;

Voorts is de marktwaarde en/of markthuurwaarde van uw pand van belang bij het aangaan van (hypothecaire) financieringen en kan de marktwaarde bijdragen aan de beoordeling van uw bedrijf door uw accountant en de bank.

Wij verdiepen ons in uw overwegingen

 • Komt het bedrag waarvoor uw bedrijfspanden op de balans staan overeen met het bedrag van de echte waarde?
 • Zouden we meer financiële ruimte kunnen krijgen met ons commercieel vastgoed als onderpand?
 • Is er een taxateur die volkomen onafhankelijk, integer en deskundig te werk gaat en die geen vaste banden heeft met makelaars, projectontwikkelaars of andere partijen op de vastgoedmarkt?
 • Kunnen we onze bank een absoluut nauwkeurige (her)taxatie van onze activa leveren?
 • Is de WOZ-waarde van ons commercieel vastgoed nog wel in overeenstemming met de werkelijke waarde?
 • Wat is de invloed op de waarde van onze panden als we  overwegen om op korte termijn een deel van ons vastgoed een andere bestemming te geven?
 • Wie adviseert ons snel over de haalbaarheid van onze plannen in relatie tot de waardevastheid?
 • Wat zou de marktwaarde of de huurwaarde van mijn vastgoed op dit moment zijn bijvoorbeeld in verband met in- of uittreding van partners?
 • Stel dat mijn zakelijk partner overlijdt, hoe hebben we dat geregeld? Moeten delen of het geheel getaxeerd worden?
 • Mijn accountant vroeg om een onderbouwde waarde van mijn panden voor zijn kwartaal- of jaarrapportage? Dat moet ik nog even regelen.
 • Voorts kennen we nog taxaties voor het stellen van zekerheden, herbouwwaarde taxatie etc. etc.

Wie laat u uw taxatie opmaken

Ons advies, laat dit doen bij een erkende en onafhankelijke taxateur, die aan alle eisen van de wet heeft voldaan,  is ingeschreven in de registers van Vastgoedcert en het NRVT, en voorts is aangesloten bij het TMI (het taxatie management instituut)  en de NVM.

Tarieven bedrijfstaxaties

Meeks van Oijen Taxatie & Advies voldoet aan alle regels, Wij zijn een erkende taxateur en aangesloten bij het TMI en de NVM.

Bij taxeren is het niet mogelijk om één standaardtarief te noemen. Ons tarief hangt af van hetgeen wij moeten rapporteren. Hebt u een uitgebreide taxatie nodig met verschillende onderzoekopdrachten dan is ons tarief hoger dan als wij een taxatie moeten maken voor de financiering van uw bedrijf.

Ons basistarief is 1,25 promille exclusief btw. met een minimum van € 750,–. Dit wordt berekend over de WOZ waarde van uw pand of panden. Daar komen de kosten die wij moeten maken voor leges bij uittreksels van gemeenten en kadaster en de kosten van het TMI. Over het algemeen lopen deze kosten op tot € 25,- a € 30,- per object.

Digitale aanvraag voor een taxatie

Indien u meer informatie wenst over het taxeren van uw pand of panden zijn wij graag bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt ons daarvoor bereiken op telefoon 024-6773238 of email adres info@meeksvanoijen.nl

Als u wel voldoende geïnformeerd bent kunt u hieronder het digitale aanvraagformulier, welke dient als opdracht voor een taxatie,  invullen en wij gaan direct voor u aan het werk.

Bedrijfstaxatie aanvragen

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen of wenst u meer informatie te ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Wilhelminalaan 34
6641 KN Beuningen Gld

024 6773238
Fax: 024 7999145
info@meeksvanoijen.nl

Neem contact op

Wij bieden u:

 • Meeks van Oijen biedt u kwaliteit en service
 • Wij zijn mensen dus maken we fouten. Als wij fouten maken zullen we er alles aan doen om deze te herstellen.
 • Professionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel
 • Taxatie & Advies is teamwork. Samen met u komen wij tot een goed product.